EKONOMİ - 12 Ocak 2023 Perşembe 11:22

Vodafone Red kullanıcıları 2 milyar 318 milyon GB mobil internet kullandı

A
A
A
Vodafone Red kullanıcıları 2 milyar 318 milyon GB mobil internet kullandı

Vodafone Red kullanıcılarına son 1 yılda yurtdışı faydaları, GSM dışı faydalar, içerik servisleri ve sponsorluklar ile toplam değeri 1 milyar TL’yi aşan fayda sağlandı. Red’liler, bu süreçte 2 milyar 318 milyon GB mobil internet kullandı, 55,4 milyar dakika konuştu, 2,6 milyar SMS attı.

Vodafone Red kullanıcılarına son 1 yılda yurtdışı faydaları, GSM dışı faydalar, içerik servisleri ve sponsorluklar ile toplam değeri 1 milyar TL’yi aşan fayda sağlandı. Bu faydanın önemli bir bölümünü uluslararası dolaşım alanında sunulan ayrıcalıklar oluşturdu. Dijitalleşmeye dayalı kullanım alışkanlıklarıyla öne çıkan Red’liler, bu süreçte 2 milyar 318 milyon GB mobil internet kullandı, 55,4 milyar dakika konuştu, 2,6 milyar SMS attı.

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Meltem Bakiler Şahin, şunları söyledi: “Vodafone Red, sadece tarifelerden oluşan bir dünya değil. Müşterilerimizin uçtan uca iletişim ihtiyaçlarını karşılarken, onlara seyahatten ulaşıma, eğlenceden yeme içmeye kadar pek çok alanda ayrıcalıklar sunuyoruz. Vodafone Red ayrıcalıklarıyla 2022’de de müşterilerimizin hayatını kolaylaştırmaya devam ettik. Red müşterilerimize son 1 yılda yurtdışı faydaları, GSM dışı faydalar, içerik servisleri ve sponsorluklar ile toplam değeri 1 milyar TL’yi aşan fayda sağladık. Bu faydanın önemli bir bölümünü, bugün tüm Avrupa dahil 131 ülkeyi kapsayan uluslararası dolaşım hizmetimiz sayesinde sunduğumuz ayrıcalıklar oluşturdu. Şirket olarak, dijital ürün ve hizmetlerimizle Red müşterilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz.”

İşlemler dijitalden yapıldı

2022’de Vodafone Red kullanıcılarının yüzde 76’sı aktif olarak her ay “Vodafone Yanımda”yı ziyaret ederek işlemlerini bu uygulama üzerinden dijital bir şekilde gerçekleştirdi. Böylece Red’liler, ayda ortalama 20 kez “Vodafone Yanımda” ile etkileşime girmiş oldu. Diğer yandan, Red müşterilerinin yaklaşık yüzde 40’ı aktif olarak dijital asistan TOBi’yi ziyaret etti ve fatura ödeme, tarifesinde kalan kullanım haklarını görüntüleme ya da internet ek paketi satın alma gibi işlemleri interaktif bir şekilde TOBi ile gerçekleştirdi. Red’lilerin TOBi ile konuşma hacmi 15 milyonu buldu.

Kullanıcılar, 2022’de de popüler uygulamaları internetlerinden yemeden kullandı. Tarifelerinde sınırsız uygulamalar olan kullanıcılar, olmayanlara göre ortalama 2,7 kat daha fazla internet tüketti. Kullanıcılar, mesajlaşma uygulamaları yönüne 7,6 milyon GB, sosyal medya uygulamaları yönüne 35 milyon GB, müzik uygulamaları yönüne 261 bin GB, video uygulamaları yönüne 6,6 milyon GB ve dijital TV uygulamaları yönüne 17 bin GB internet kullandı. Böylece bir kullanıcı, sosyal medyada internetinden yemeden 3,7 milyon gün vakit geçirdi.

Marka işbirlikleri 800 milyonu aşkın kez kullanıldı

Vodafone Red marka işbirlikleri son 1 yılda toplam 800 milyonu aşkın kez kullanıldı. Kullanıcılar, bu süreçte yaklaşık 50 bin kez İstanbul Havaalanı’na ücretsiz transfer hizmetini kullandı. Vodafone Red, 2022’de yeme-içme, ulaşım ve eğlence alanlarında yeni marka işbirliklerine de imza attı.

Vodafone’un 2022’de sunduğu ve otel rezervasyonu, uçak bileti, otobüs bileti, araç kiralama, tur paketleri ve transfer rezervasyonları gibi hizmetlerin verildiği “Seyahat Yanımda”da tüm işlemlerin yüzde 64’ü Red’li kullanıcılar tarafından gerçekleştirildi.

Kullanıcıların 2022’de yurtdışı hizmetlerinin kullanım oranı da arttı. Son 1 yılda 800 bini aşkın kullanıcı yurtdışında kullanım yaptı. Kullanıcıların en çok ziyaret ettiği 5 ülke Yunanistan, Almanya, Bulgaristan, Irak ve Fransa; en çok aradığı 5 ülke ise Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Almanya, Hollanda, Fransa ve Mısır oldu.

Vodafone Red’in marka yüzü Zeynep Bastık ile başlattığı akustik performans serisi kapsamında 2022’de Silivri ve Urla’da iki konserin çekimi tamamlanarak sosyal medya üzerinden izleyicilerle paylaşıldı. Bu çekimlerde Bastık’ın solo performanslarının yanı sıra Emir Can İğrek ve Yasmin Levi gibi ünlü isimlerle düet performansları da yer aldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Sultanbeyli’de "Siyer-i Nebi" programı gerçekleştirildi Sultanbeyli Ali Kuşçu İmam Hatip Ortaokulu tarafından “Ailemle Siyer-i Nebi Yolunda” projesi kapsamında gerçekleştirilen yarışmaların final programı yapıldı. Sultanbeyli Belediyesi’nin destekleriyle, Ali Kuşçu İmam Hatip Ortaokulu tarafından “Ailemle Siyer-i Nebi Yolunda: Peygamberimizi Anma ve Ödül Töreni” düzenlendi. Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa; Sultanbeyli Belediye Başkanı Ali Tombaş, Uzman Aile Danışmanı Saliha Erdim, Eğitimci-Yazar Zekeriya Erdim, çok sayıda öğrenci ve velileri katıldı. Program Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından Ali Kuşçu İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri sahne aldı. Usta Şair Mehmet Akif İnan’ın “Mescid-i Aksa Şiiri”ni okuyan öğrencinin coşkusu izleyicilere duygu dolu anlar yaşattı. Öğrencilerden oluşan bir koro “Bir sabah gelecek kardan aydınlık” şarkısını ve çeşitli ezgileri okudu. Öğrencilerin performansı dinleyicilerden tam not aldı. Öğrencilerin ardından Uzman Aile Danışmanı Saliha Erdim ve Eğitimci-Yazar Zekeriya Erdim katılımcılara sunum yaptı. Peygamber Efendimizin hayatı, sosyal ve toplumsal yaşamı başta olmak üzere pek çok konuda bilgi paylaşımında bulunuldu. Hadis-i Şerif’lerden alıntılar yapılarak, Peygamber Efendimizin örnek bir insan oluşuna vurgu yapıldı. Programın sona ermesinin ardından yarışma kapsamında dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi. Saliha Erdim adına Kudüs’te 3 adet Zeytin Ağacı dikildiğine ilişkin belge, Ali Kuşçu İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Adem Şahin tarafından takdim edildi. Yazar Saliha Erdim, öğrenci ve velilerden gelen talep üzerine kitaplarını imzaladı.
Denizli Vali Coşkun; “Denizliler, düşmanın bu topraklara ayak basmasına müsaade etmemiştir” DENİZLİ (İHA) – Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun, 15 Mayıs Milli Mücadele Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. Vali Coşkun, Denizlili hemşehrilerine seslendiği mesajında şu ifadeleri kullandı: “Türk milleti, tarihin hiçbir döneminde başka milletlerin boyunduruğu altında olmayı kabul etmemiş, bağımsız yaşama iradesini her şeyin önünde tutmuştur. Bugün, aziz Denizli halkının Müftü Ahmet Hulusi Efendi önderliğinde işgale, zulme, haksızlığa karşı başkaldırdığı; bölgesinde uyanış fitilinin ateşlenmesine vesile olduğu şanlı bir gündür. Müftü Ahmet Hulusi Efendi, 15 Mayıs 1919’daki fetvasında, ‘Silahımız olmayabilir, topsuz tüfeksiz, sapan taşları ile de düşmanın karşısına çıkacağız. İstiklal aşkı, vatan sevgisi hassasiyet şuurumuz ve kalbimizdeki iman ile mücadelemizin sonunda zaferi kazanacağız. Bu uğurda canını verenler şehit, kalanlar gazilerdir. Bu mutlak olarak cihad-ı mukaddestir’ demiştir. Bu fetva ile birlikte Denizliler, düşmanın bu topraklara ayak basmasına müsaade etmemiştir. Bağımsızlığı uğruna, canından ve tüm benliğinden vazgeçen kahraman ecdadımızın evlatları olarak vatan, millet ve bayrak sevgisini, büyük bir dayanışma içerisinde her daim yaşatıp gelecek nesillere de bu ruhu aktarmak bizlerin de en büyük sorumluluğu olmalıdır. Bu duygu ve düşüncelerle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Milli Mücadele’de Denizli halkına önderlik eden Müftü Ahmet Hulusi Efendi ile Millî Mücadele’nin bütün kahramanlarını, ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğü için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum”